مدل ها و روش های موثر برای تصمیم گیری: یک توالی

ساخت وبلاگ

برای ساده سازی فرآیند تصمیم گیری در مدیریت، پیروی از یک مدل تصمیم گیری مفید است. مدل های تصمیم گیری راهنمای گام به گام تصمیم گیری هستند که به افزایش اثربخشی و کارایی تصمیم گیری کمک می کنند.

با توجه به اینکه مدیران به طور خارق العاده ای مشغول هستند و توجه آنها به چندین جهت متضاد به طور همزمان منحرف می شود، مدل های تصمیم گیری ابزار قدرتمندی هستند. شما همچنین باید سوال ریسک را بپرسید. ریسک در مفهوم تصمیم گیری ذاتی است و با پیروی از مدل های تصمیم گیری قوی، رهبران قادر به ارزیابی و کاهش ریسک های مرتبط با هر تصمیم هستند. مدل‌های تصمیم‌گیری همچنین به استفاده بهینه از زمان مدیران کمک می‌کنند و زمانی که به طور مؤثر اجرا شوند، اطمینان حاصل می‌کنند که تصمیم‌گیری همیشه ساختارمند و استراتژیک است.

یکی از اولین مدل‌های تصمیم‌گیری به کویکرها در قرن هفدهم نسبت داده می‌شود، که فرآیندی را پایه‌گذاری کردند که، حتی با استانداردهای مدرن، «الگویی از کارایی، گشودگی و احترام» در نظر گرفته می‌شود.[۳] نمونه اولیه دیگر بنجامین است. گزارش فرانکلین در سال 1776 از تصمیم گیری، که در آن از یک روش جدولی پایه برای ارزیابی جوانب مثبت و منفی یک تصمیم استفاده شد. با این حال، انتقال مدل‌های تصمیم‌گیری به کسب‌وکار با کارکرد مدیران اجرایی چستر بارنارد در سال 1938 آغاز شد. در اینجا مدل‌های تصمیم‌گیری جایگزین مفاهیم محدودتر اقتصاد سیاسی مانند «تخصیص منابع» و «سیاست‌گذاری» شدند. در طول قرن بیستم، بسیاری از نظریه پردازان مدیریت مفهوم مدل تصمیم را توسعه داده اند، از جمله، شاید مهم ترین آنها، پیتر اف. دراکر، که پدر نظریه مدیریت مدرن به شمار می رود.

دراکر در مقاله مهم خود در سال 1967 در هاروارد بیزینس ریویو، "تصمیم موثر" مراحل مدل تصمیم خود را تشریح می کند. به گفته دراکر، تصمیم گیری موثر را می توان به دنباله ای از شش مرحله تقسیم کرد.

تصمیم گیری در مدیریت چیست؟ کلیک کنید

بیایید قبل از تقطیر در زمینه زندگی تجاری مدرن، توالی دراکر را برای تصمیم گیری مؤثر مرور کنیم:

1. مشکل را روشن کنید

آیا مشکل منحصر به فرد است یا کلی؟ آیا قبلاً مشکلی از این نوع ایجاد شده است یا باید رویکرد جدیدی تدوین شود؟ ممکن است این مشکل نتیجه یک رویداد یکباره باشد، اما همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل بزرگ‌تر باشد که باید به آن رسیدگی شود.

2. مشکل را تعریف کنید

دقیقا با چی سر و کار دارید؟ در این مرحله، مهم است که روی ریشه مشکل تمرکز کنید و توجه خود را به آنچه مهم است متمرکز کنید. به گفته دراکر، مرحله کلیدی تصمیم گیری موثر این است که مطمئن شوید مشکل را به درستی تعریف کرده اید و از تشخیص اشتباه اجتناب کنید.

3. پاسخ را مشخص کنید

"شرایط مرزی" را - به قول جامعه علمی - برای مشکل خود تعیین کنید. شما باید در مورد آنچه تصمیم گیری شما برای دستیابی به مشکل شما نیاز دارد روشن باشید. چگونه متوجه می شوید که مشکل حل شده است؟ حداقل معیارهایی که باید رعایت شود چیست؟

4. تصمیم بگیرید که چه چیزی "درست" است (به جای اینکه صرفا قابل قبول باشد)

مهم است که با بهینه شروع کنید زیرا به هر حال سازش اجتناب ناپذیر است. هرچه دید شما در ابتدا متمرکزتر باشد، در هنگام مصالحه کمتر رقیق خواهد شد.

5. اقدامات را در تصمیم گیری بسازید

مرحله پنجم این فرآیند، عملی کردن تصمیم شماست. بسیاری از تصمیمات ناقص هستند، زیرا هیچ تعهدی برای اقدام ندارند. چگونه تصمیم گرفتی که کدام راه را بروی و چه کسی آن را طی خواهد کرد؟

6. اعتبار آزمون

تصمیمات خود را با رویدادهای بعدی بسنجید. این مهم است که بدانید تصمیم گیری شما چقدر موثر است و هر شکاف یا زمینه ای را برای بهبود شناسایی کنید. آیا این تصمیم نتیجه مطلوب را به همراه داشت؟ آیا چیزی وجود دارد که شما نادیده گرفته اید؟ از این اطلاعات برای تکرار رویکرد خود در تصمیم گیری استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که به طور مداوم در حال بهبود هستید.

بنابراین، تا زمانی که مسئله به وضوح تعریف نشده، پاسخ مشخص نشده، نتایج عملیاتی شده و اعتبار آزمایش نشود، نمی‌توانیم بدانیم که تصمیم مؤثری گرفته شده است.

در حالی که درست است که این توالی ایجاد شده و به طور گسترده به عنوان یک روش تصمیم گیری موثر شناخته شده است ll پذیرفته شده است، اما این نیز درست است که دراکر مدل تصمیم خود را در زمان بسیار ساده تری نوشته است. دراکر در کتاب خود به نام «مجری مؤثر» حتی با اذعان به اینکه رایانه‌ها با بر عهده گرفتن بسیاری از کارهای روزمره، تصمیم‌گیری سریع‌تر را تسهیل می‌کنند، تاریخ‌گذاری کار خود را پیش‌بینی می‌کند.

بنابراین لازم است این اصول را در متن دنیای امروزی که فناوری سرعت تغییر، جریان اطلاعات و نیاز به تصمیم گیری دقیق را به شدت تسریع کرده است، تقطیر کرد.

 

 

راهنمای خرید ...
ما را در سایت راهنمای خرید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مرید خدا moridkhoda بازدید : 239 تاريخ : يکشنبه 24 بهمن 1400 ساعت: 11:39