تعریف: "کارت امتیازی متوازن" چیست؟

ساخت وبلاگ

کارت امتیازی متوازن پیوندی بین یافتن استراتژی و اجرای آن است. در مفهوم آنها، شاخص‌های مالی سنتی با دیدگاه مشتری، دیدگاه فرآیند داخلی و دیدگاه یادگیری و توسعه تکمیل می‌شوند. کارت امتیازی متوازن پیوندی بین یافتن استراتژی و اجرای آن است. در مفهوم آنها، ارقام کلیدی مالی سنتی توسط یک مشتری، یک فرآیند داخلی و یک دیدگاه یادگیری و توسعه تکمیل می شوند.

منبع کاملتر در مورد کارت امتیازی متوازن را در اینجا دنبال کنید.

تاریخچه کارت امتیازی متوازن

در اوایل دهه 1990، در مقابل پس‌زمینه انتقادات بلندتر از تک بعدی بودن سیستم‌های نسبت مالی در ایالات متحده، تحت هدایت R.S. کاپلان و دی.پی. نورتون یک پروژه تحقیقاتی را با دوازده شرکت آمریکایی انجام داد. هدف انطباق سیستم های کلیدی موجود با نیازهای افزایش یافته شرکت بود.

دیدگاه های مختلفدر مورد مدل کارت امتیازی

در مفهوم کارت امتیازی متوازن، ارقام کلیدی مالی سنتی با دیدگاه مشتری، دیدگاه فرآیند داخلی و دیدگاه یادگیری و توسعه تکمیل می شوند (شکل "کارت امتیازی متوازن - دیدگاه ها" را ببینید). بنابراین شاخص های پیشرو یا محرک های عملکرد در کنار شاخص های نتیجه ظاهر می شوند:

چشم انداز مالی نشان می دهد که آیا اجرای استراتژی به بهبود نتایج کمک می کند یا خیر. ارقام کلیدی چشم انداز مالی به عنوان مثال بازده حاصل از حقوق صاحبان سهام یا ارزش افزوده اقتصادی است. ارقام مالی کلیدی در اینجا نقش دوگانه ای دارند. اول، آنها عملکرد مالی مورد انتظار از یک استراتژی را تعریف می کنند. از سوی دیگر، آنها به عنوان اهداف نهایی برای سایر دیدگاه های کارت امتیازی متوازن عمل می کنند. ارقام کلیدی مشتری، فرآیند داخلی و همچنین دیدگاه یادگیری و رشد باید همیشه از طریق روابط علت و معلولی به اهداف مالی مرتبط باشند.

دیدگاه مشتری منعکس کننده اهداف استراتژیک شرکت در رابطه با مشتری و بخش های بازار است که قصد دارد در آن رقابت کند. ارقام، اهداف و اقدامات کلیدی باید برای مشتریان و بخش‌های بازار شناسایی‌شده ایجاد شوند.

وظیفه دیدگاه فرآیند داخلی ترسیم آن دسته از فرآیندهایی است که در درجه اول برای دستیابی به اهداف دیدگاه مالی و دیدگاه مشتری مهم هستند. نمایش زنجیره ارزش کامل در اینجا مفید است.

معیارهای چشم انداز یادگیری و رشد زیرساخت های لازم برای دستیابی به اهداف سه دیدگاه اول را توصیف می کند. نیاز به سرمایه گذاری در آینده به ویژه توسط کاپلان و نورتون مورد تاکید قرار گرفته است. بین سه دسته اصلی: شایستگی کارکنان، عملکرد سیستم اطلاعاتی و انگیزه و جهت گیری هدف کارکنان تمایز قائل شد.

بنابراین کارت امتیازی متوازن خود را به عنوان مجموعه ای ساختاریافته و متوازن از ارقام کلیدی نشان می دهد که در درجه اول باید به صورت تشخیصی درک شوند.

کارت امتیازی متوازن به عنوان یک سیستم مدیریتی

طبق نظر کاپلان و نورتون، کارت امتیازی متوازن تنها نشان دهنده یک سیستم چهره کلیدی جدید نیست. به عنوان یک سیستم مدیریت، باید پیوندی بین توسعه یک استراتژی و اجرای آن باشد. نویسندگان در حال حاضر کمبودهای قابل توجهی را در این زمینه بیان می کنند: چشم اندازها و استراتژی قابل اجرا نیستند. این استراتژی به اهداف بخش ها، تیم ها و کارمندان مرتبط نیست. استراتژی به تخصیص منابع مرتبط نیست. «تاکتیکی» به جای بازخورد «استراتژیک» غالب است.

کاربردهای مدل کارت امتیازی متوازن

با استفاده از کارت امتیازی متوازن باید بر همه موانع غلبه کرد:

· فرآیند توسعه یک کارت امتیازی متوازن در مدیریت ارشد باید به شفاف سازی و اجماع در مورد اهداف استراتژیک منجر شود.

· کارت امتیازی متوازن در نظر گرفته شده است تا از طریق سه مکانیسم به جهت گیری هدف یکنواخت بازیگران در شرکت کمک کند: برنامه های ارتباطی و آموزشی، پیوند دادن کارت امتیازی متوازن به اهداف تیم ها و بازیگران فردی، و پیوند دادن به سیستم های تشویقی.

· علاوه بر نیروی انسانی، منابع مالی و مادی نیز باید با استراتژی شرکت هماهنگ باشد. چهار مرحله باید کمک کند: تدوین اهداف بلندپروازانه، شناسایی و تمرکز ابتکارات استراتژیک، شناسایی استراتژی‌های حیاتی در سطح شرکت و پیوند آنها با سالانه n تخصیص منابع و بودجه بندی.

طبق نظر کاپلان و نورتون، فرآیند سلسله مراتبی سنتی برای تدوین و اجرای استراتژی با فرآیند بازخورد ناکافی مشخص می شود. بازخورد فقط در سطح عملیاتی به عنوان "یادگیری تک حلقه ای" رخ می دهد. از سوی دیگر، با کمک کارت امتیازی متوازن، بازخورد باید با استراتژی مرتبط باشد و فرآیند یادگیری استراتژیک را که با "یادگیری دو حلقه ای" مشخص می شود، ارتقا دهد.

حرف آخر

طبق نظر کاپلان و نورتون، کارت امتیازی متوازن باید از فرآیند مدیریت استراتژیک در شرکت پشتیبانی کند یا به عنوان چارچوبی برای این فرآیند عمل کند. موفقیت آنها در عملکرد شرکتی هم نیاز شدید به تکمیل پارامترهای کنترل پولی و هم فوریت شناخته شده استراتژی‌های تطبیق بهتر با تجارت عملیاتی را نشان می‌دهد. برای جنبه اول، چهار دیدگاه پیشنهادی کارت امتیازی متوازن یک رویکرد قابل اجرا را تشکیل می دهند، زیرا در نهایت کل زنجیره ارزش را به تصویر می کشند. برای جنبه اجرای استراتژی، کارت امتیازی متوازن با مفاهیم دیگر (مانند اجرای یک هدف استراتژیک، تمرکز بر یک قابلیت اصلی یا برنامه ریزی هوشین) رقابت می کند.

https://wirtschaftslexikon.gabler.de/definition/balanced-scorecard-28000

راهنمای خرید ...
ما را در سایت راهنمای خرید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مرید خدا moridkhoda بازدید : 136 تاريخ : دوشنبه 18 بهمن 1400 ساعت: 20:29